1 EURO = 4,8600 RON« Înapoi la listă

Cefokel 50 mg/ml 100 ml

Cefokel 50 mg/ml, suspensie injectabilă pentru suine şi bovine pe bază de ceftiofur.

Disponibilitate: În stoc
Producător: Kela
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

COMPOZIŢIE

1 ml de suspensie conţine:

Ceftiofur (sub formă de clorhidrat) 50,0 mg

Suspensie de culoare bej, albă până la aproape albă.

INDICAŢII

Infecţii asociate bacteriilor sensibile la ceftiofur.

Suine: pentru tratamentul afecţiunilor respiratorii asociate cu Pasteurella multocida, Actinobacillus, pleuropneumonia şi Streptococcus suis.

Bovine: pentru tratamentul afecţiunilor respiratorii bacteriene cu Mannheimia haemolytica (anterior denumită Pasteurella haemolytica), Pasteurella multocida şi Histophilus somni (anterior denumită Haemophilus somnus).

Pentru tratamentul necrobacilozei interdigitale acute (panariţiu, pododermatită infecţioasă), asociată cu Fusobacterium necrophorum, sensibile la ceftiofur. Indicaţia este limitată la cazurile în care tratamentul cu un alt agent antimicrobian a eşuat.

CONTRAINDICAŢII

A nu se folosi la animalele cu hipersensibilitate cunoscută la ceftiofur sau la alte beta-lactamice.

A nu se injecta intravenos.

A nu se administra în caz de rezistenţă la alte cefalosporine sau antibiotice beta-lactamice.

A nu se utiliza la păsări de curte (inclusiv în ouă) din cauza riscului de răspândire a rezistenţei antimicrobiene la om.

REACŢII ADVERSE

Pot apărea reacţii de hipersensibilitate fără a avea legatură cu doza. Reacţiile alergice (de exemplu reacţiile cutanate, anafilaxia) pot să apară ocazional. În cazul apariţiei unei reacţii alergice, tratamentul trebuie oprit.

La suine, s-au observat reacţii uşoare la locul injectării, cum ar fi o decolorare a fasciei sau a stratului adipos, maxim 20 de zile după injectare.

La bovine, se pot observa uşoare reacţii inflamatorii la locul injectării, cum ar fi edemul tisular şi decolorarea ţesutului subcutanat şi/sau a fasciei muşchilor. Remisia clinică se atinge la majoritatea animalelor la 10 zile după injectare, deşi decolorarea uşoară a ţesutului poate persista timp de 28 de zile sau mai mult.

Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ

Suine şi bovine.

DOZAJ ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Suine:

3 mg ceftiofur-kg greutate corporală/zi, timp de 3 zile, pe cale intramusculară, adică 1 ml/16kg greutate corporală la fiecare injecţie.

Bovine:

Afecţiuni respiratorii: 1 mg ceftiofur/kg greutate corporală/zi, timp de 3-4 zile pe cale subcutanată, adică 1 ml/50 kg greutate corporală la fiecare injecţie.

Necrobaciloză acută interdigitală: 1 mg/kg greutate corporală/zi, timp de 3 zile pe cale subcutanată, adică 1 ml/50 kg greutate corporală, la fiecare injecţie.

Metrită acută post-partum în termen de 10 zile de la fătare: 1 mg/kg greutate corporală/zi timp de 5 zile consecutive pe cale subcutanată, adică 1 ml/50 kg greutate corporală la fiecare injecţie.       

Înainte de utilizare, agitaţi foarte bine sticla timp de cel puţin 30 de secunde, până când produsul este readus în suspensie. După agitare, sticla trebuie examinată vizual pentru a se asigura că produsul este readus în suspensie. Absenţa sedimentelor se poate confirma prin întoarcerea flaconului invers şi analizarea conţinutului prin baza flaconului.

Volumul maxim recomandat care trebuie administrat într-o singură injecţie este de 4 ml la suine şi de 6 ml la bovine. Administrările ulterioare trebuie aplicate în locuri diferite.

Flaconul poate fi deschis de maxim 66 de ori.

În caz de metrită acută post-partum, terapia adiţională de suport poate fi necesară în unele cazuri.

TIMP DE AŞTEPTARE

Suine: carne şi organe 5 zile

Bovine: carne şi organe 8 zile

             lapte 0 ore

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie. Se vinde doar la CUTIE!
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Caniverm 0.7 g 100 tbl

  Fenbendazol, pirantel şi praziquantel pentru câini si pisici. Mod de ambalare: 100 tablete/cutie. Preţ/cutie.
 • Biocan DHPPI

  Vaccin viu împotriva jigodiei (CDV), laringotraheitei infecţioase (CAV-2), hepatitei infecţioase (CAV-1), parvovirozei (CPV-2), parainfluenţei (CPIV-2) la câini. Mod de ambarale: 10 doze liofilizat+10 doze diluant/cutie. Cutiile nu se desfac!
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie.