1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

ESPERMAPLUS 25 KG

Ameliorator de spermă pentru vieri

Disponibilitate: În stoc
Producător: Magapor
TVA: 19%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

CATALIZATORUL PRODUCȚIEI DE MATERIAL SEMINAL

Complement nutrițional special conceput pentru a garanta aportul optim al micronutrienților esențiali, vitaminelor și aminoacizilor necesari pentru a maximiza producția de spermă la vierii cu potențial genetic ridicat.

GAMA DE ACȚIUNE

Principale probleme identificate la vieri sunt:

1. Menținerea calității materialului seminal de-a lungul timpului

Vierii sunt supuși frecvențelor de colectare epuizante de-a lungul timpului, foarte adesea în condiții de mediu diverse, care de obicei afectează producția de spermă (stres productiv).

2. Restabilirea calității materialului seminal în situații de stres

Calitatea spermei este afectată de diferite situații și manopere, ca perioadele de vaccinare sau creșterea temperaturii. Recuperarea după aceste schimbări poate fi complicată și foarte des se termină cu îndepărtarea timpurie a vierului de la montă.

3. Sănătatea ongloanelor și a membrelor

Vierii sunt animale grele, ceea ce afectează sănătatea ongloanelor și a membrelor. Aceasta este cauza principală a îndepărtării precoce de la montă a masculilor care sunt încă productivi, datorită influenței sale negative asupra calității saltului și a materialului seminal. Alimentația excesivă sau o rație dezechilibrată din punct de vedere nutrițional (excesivă în mangan sau deficitară în calciu, fosfor sau vitamina D) crește riscul de a deține un vier  supraponderal sau predispus la probleme de sănătate a ongloanelor și membrelor.

DE CE ESTE ESPERMAPLUS NECESAR?

Nutriția vierilor trebuie să fie îndreptată către obținerea producției maxime de spermatozoizi cu o calitate optimă, menținută cât mai mult timp posibil și orientată spre valorificarea maximă a masculilor cu o valoare genetică ridicată.

Obiectivul nostru este obținerea de vieri extrem de productivi,  de aceea trebuie să asociem hrănirea (administrând cantitatea adecvată de nutreț în fiecare moment) cu nutriția (garantând aportul tuturor nutrienților necesari, precum și biodisponibilitatea acestora pentru a susține diferitele procese metabolice).

Cercetări recente afirmă că atât cantitatea de hrană, cât și cantitatea nutriențilot pot influența volumul de spermatozoizi produși. Cu toate acestea, creșterea rației zilnice a vierului nu este o soluție, deoarece excesul de greutate afectează sănătatea ongloanelor și a membrelor animalelor.

Este profitabil să investim în bunăstarea vierilor noștri și în garantarea îndeplinirii nevoilor nutriționale necesare pentru producția maximă de spermă de-a lungul vieții lor productive, încercând să o prelungim cât mai mult posibil.

Hrănirea vierilor cu nutrețuri deficitare în nutrienți se poate dovedi foarte costisitoare, deoarece influențează calitatea materialului seminal, care determină capacitatea de reproducere totală a mistrețului.

Studiul produselor nutriționale pentru vieri disponibile pe piață ne-a permis să identificăm existența unei nevoi. În prezent, produsele existente utilizează doar formula nutrițională pentru scroafele foarte productive, fără a ține cont de faptul că necesitățile masculilor sunt foarte diferite de cele ale femelelor.

Ajungem la aceeași concluzie când analizăm în profunzime dozajul și durata tratamentelor, a căror administrare se recomandă timp de zile, săptămâni, săptămâni alternative, zile alternative... fără criterii clare.

Este necesară dezvoltarea unui produs special conceput pentru vieri de valoare, care să garanteze aportul și biodisponibilitatea vitaminelor, aminoacizilor și oligoelementelor necesare unei funcții de reproducere optime, precum și a moleculelor superioare cu potențial impact  asupra calității și cantității de spermă.

 

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Biocan Novel DHPPi/L4

  Biocan Novel DHPPi/L4, liofilizat și diluant pentru suspensie injectabilă pentru câini. Ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!