1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Vetbromide 600 mg 60 comprimate

Comprimate pentru câini pe bază de bromură de potasiu indicate în controlul crizelor epileptice idiopatice. 60 comprimate/cutie

Producător: DOMES PHARMA
TVA: 19%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

Fiecare comprimat conține:

Substanța activă:

600 mg de bromură de potasiu

 

Comprimat rotund de culoare albă cu 2 linii de divizare pe fiecare parte.

Comprimatele pot fi divizate în 2 sau 4 părți egale

INDICAȚIE (INDICAȚII) 

Un agent antiepileptic pentru utilizarea în vederea controlării crizelor epileptice idiopatice, fie în monoterapie, fie ca medicament asociat la fenobarbital în vederea controlării cazurilor refractare de epilepsie idiopatică.

CONTRAINDICAȚII 

Nu se utilizează în cazurile de hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

Nu se utilizează pentru câini cu insuficiență renală severă

SPECII ȚINTĂ

Câini

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ȘI MOD DE ADMINISTRARE

Orală.

Administrați de două ori pe zi cu alimente pentru a reduce riscul de iritație gastrointestinală.

La câinii cu crize epileptice severe și frecvente sau când un câine este schimbat  rapid de la fenobarbital la bromura de potasiu, se poate administra o doză de încărcare de 60 mg/kg greutate corporală de două ori pe zi, timp de 5 zile (echivalent cu o doză zilnică totală de 120 mg/kg) pentru a atinge rapid concentrațiile serice terapeutice.

Doza de întreținere trebuie titrată pentru fiecare câine în parte, întrucât dozajul necesar și concentrația serică de bromură terapeutică poate varia între animale și depinde de natura și severitatea bolii subiacente.

Monoterapie:

Doza de inițiere recomandată este de 30 mg/kg de două ori pe zi (echivalent cu o doză zilnică totală de 60 mg/kg).

Tratament concomitent, în asociere cu fenobarbital:

Doza de inițiere recomandată este de 15 mg/kg de două ori pe zi (echivalent cu o doză zilnică totală de 30 mg/kg). Utilizarea la câini cu o greutate mai mică de 10 kg trebuie să facă obiectul unei evaluări a raportului risc/beneficiu, vezi pct. 12 (Precauții speciale pentru utilizare la animale).

La începutul tratamentului, concentrațiile serice de bromură trebuie verificate regulat, de ex., la 1 săptămână și 1 lună după perioada de încărcare și la trei luni după inițierea la doza de întreținere. Nivelurile serice terapeutice variază între 1000 mg/l și 3000 mg/l când bromura de potasiu este utilizată în monoterapie și între 800 mg/l și 2000 mg/l, când este utilizată ca tratament complementară. Se recomandă monitorizarea îndeaproape a reacțiilor adverse, în special când concentrațiile de bromură serică au atins limita superioară a intervalului terapeutic pentru monoterapie.

Se recomandă administrarea la cel puțin jumătate din doza inițială pentru câini cu insuficiență ușoară sau moderată, cu monitorizarea mai frecventă a nivelurilor serice de bromură (vezi pct. 12, Precauții speciale pentru utilizarea la animale).

Dacă răspunsul clinic nu este satisfăcător sau dacă apar reacții adverse, doza poate fi ajustată pe baza nivelurilor serice de bromură ale câinilor. Concentrațiile serice trebuie măsurate după fiecare ajustare a dozei după ce s-au atins niveluri serice la starea de echilibru (de regulă, la 3 luni după o modificare), mai puțin când este necesară evaluarea timpurie. Trebuie efectuată monitorizarea pe termen lung a concentrațiilor dacă se justifică clinic la cazul individual.

 

Cele mai vândute
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Biocan Novel DHPPi/L4

  Biocan Novel DHPPi/L4, liofilizat și diluant pentru suspensie injectabilă pentru câini. Ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!