1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Veto-Zinon 1 l

Concentrat emulsionabil antiparazitar pentru ovine, pe bază de diazinon.

TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

PROMOȚIE!

Promoția este valabilă la minim 15 flacoane cumpărate!

 

COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ

Substanță activă:   

Diazinon............600 g/L

Excipienți:

Pentru lista completă a excipienților, vezi secțiunea 6.1.

FORMA FARMACEUTICĂ

Concentrat pentru emulsie de îmbăiere.

Lichid uleios galben, cu miros caracteristic.

SPECII ȚINTĂ

Ovine

INDICAȚII PENTRU UTILIZARE, CU SPECIFICAREA SPECIILOR ȚINTĂ

Ectoparaziticidul formează cu apa o emulsie stabilă, fiind adecvat pentru tratamentul și prevenirea scabiei (Sarcoptes scabiei var. ovis, Psoroptes ovis, Chorioptes bovis), a ectoparazitismului cu păduchi malofagi (Bovicola ovis), păduchi hematofagi (Melophagus ovinus) și muște (Lucilia sericata, Wolfarthia magnifica).

Pentru a se realiza o combatere eficientă a acestor paraziți este necesar să se trateze simultan atât adăposturile cât și echipamentele animalelor.

CANTITĂȚI DE ADMINISTRAT ȘI CALE DE ADMINISTRARE  

Numai pentru uz extern. Pentru îmbăierea oilor, trebuie utilizată o emulsie inițială care conține 250 mg/l diazinon

Îmbăiere: 425 ml VETo-ZINON 600 mg/mL concentrat emulsionabil pentru ovine A.U.V. în 1000 litri apă.

Înainte de utilizare, emulsia de îmbăiere se diluează în apă.

Este necesară o agitare continuă pentru a amesteca medicamentul în mod omogen. Emulsia preparată trebuie utilizată în decurs de 24 de ore.

Completare: emulsia de îmbăiere trebuie suplimentată proporțional cu utilizarea acesteia.

Pentru consumarea a 10% din cantitatea preparată, se prepară: 1250 ml VETo-ZINON 600 mg/mL concentrat emulsionabil pentru ovine, A.U.V.în 1000 litri de apă.

Animalele trebuie să fie complet scufundate în emulsie timp de 30-60 secunde. Se recomandă scufundarea completă a animalelor, inclusiv a capetelor acestora, timp de o secundă, având grijă ca acestea să nu bea sau să nu aspire soluția de îmbăiere.

Momentul și frecvența tratamentelor depind de gradul de infestare, de stadiul ciclului de viață al ectoparaziților și de condițiile concrete de mediu.

Animalele cu scabie sau suspectate de scabie trebuie îmbăiate de două ori la un interval de 7-10 zile.

Substanța activă aderă la suprafața pielii, se dizolvă în grăsimea din lână și, prin urmare, are un efect protector mai îndelungat împotriva ectoparaziților. Este recomandabil să tratați oile infestate cu scabie în decurs de 4-6 săptămâni după tundere, deoarece acestea au deja un strat de lână suficient de gros pentru a absorbi cantitatea de 2-3 litri de lichid, necesară pentru un efect protector mai lung. În cazul miazelor, eficacitatea tratamentului este crescută dacă tratamentul adulților se efectuează înainte de prima ecloziune a pupelor.

Tratamentul de grup trebuie efectuat, de preferință, dimineața, într-un bazin în aer liber, în condiții de vreme uscată. Animalele ținute împreună trebuie tratate în același timp. Îmbăierea este posibilă, de asemenea, individual, într-o cadă, dar și în astfel de cazuri, tratamentul trebuie efectuat în aer liber sau într-o cameră bine ventilată. Din pachetul cu fiole, amestecați o fiolă (5 mL) în 12 litri de apă.

Îmbăierea trebuie efectuată pe un teren necultivat care nu este utilizat pentru cultivarea cerealelor.

La momentul tratamentului, adăpostul oilor, hambarul, țarcul și echipamentul trebuie, de asemenea, pulverizate sau spălate cu 2,5% VETo-ZINON 600 mg/mL concentrat emulsionabil pentru ovine, A.U.V. Pentru aceasta, se toarnă 200 ml de concentrat în 5 litri de apă de la robinet. Pentru pulverizarea unei suprafețe de 100 m2 sunt necesari 5 litri de lichid.

Tratamentul hambarului trebuie efectuat de către un cadru medical specialist în domeniul fumegării. Pulverizarea sau spălarea se pot efectua numai în adăpostul gol, în absența animalelor.

TIMP DE AȘTEPTARE

Carne și organe: 28 zile

Nu este autorizat pentru utilizare la ovinele care produc lapte pentru consum uman.

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie. Se vinde doar la CUTIE!
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar BIO din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!
 • Biocan DHPPI

  Vaccin viu împotriva jigodiei (CDV), laringotraheitei infecţioase (CAV-2), hepatitei infecţioase (CAV-1), parvovirozei (CPV-2), parainfluenţei (CPIV-2) la câini. Mod de ambarale: 10 doze liofilizat+10 doze diluant/cutie. Cutiile nu se desfac!