1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Melovem 5mg/ml 100 ml

Melovem 5 mg/ml, soluție injectabilă pentru bovine (viței și tineret bovin) și porcine.

Disponibilitate: În stoc
Producător: Dopharma
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

COMPOZIȚIE:

Fiecare ml conține:

 • substanța activă: meloxicam 5 mg
 •  excipient: alcool benzilic 50 mg

ACȚIUNE TERAPEUTICĂ:

Meloxicamul este un medicament antiinflamator nesteroidian (ains) din clasa oxicamilor, care actionează prin inhibarea sintezei de prostaglandine, exercitând în acest fel efecte antiinflamatorii, anti-exudative, analgezice și antipiretice.

Meloxicamul are, de asemenea, proprietăți anti-endotoxinice, întrucât s-a demonstrat că acesta inhibă producerea de tromboxan b2, indusă prin administrarea de endotoxină de e. coli la viței și porcine.

INDICAȚII:

Bovine: Indicat pentru utilizare în infecția respiratorie acută, împreună cu tratamentul antibiotic corespunzător, pentru a reduce simptomatologia clinică la bovine;
Indicat pentru utilizare în diaree, în combinație cu tratamentul de rehidratare orală, pentru a reduce simptomatologia clinică la vițeii cu vârste mai mari de o săptămână și la tineretul bovin nelactant.
Porcine: Indicat pentru utilizare în tulburările locomotorii neinfecțioase, pentru a reduce simptomele șchiopăturilor și inflamațiilor.
Produsul nu trebuie administrat în același timp cu glucocorticosteroizi, cu alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene sau cu agenți anticoagulanți.

DOZAJ ȘI MOD DE ADMINISTRARE:

Bovine:
Injecție subcutanată, unică, în doza de 0,5 mg meloxicam/kg greutate corporală (de exemplu 10,0 ml/100 kg greutate corporală), în combinație cu tratamentul antibiotic sau cu tratamentul de rehidratare orală, după caz.

Porcine:
Injecție intramusculară unică, în doza de 0,4 mg meloxicam/kg greutate corporală (de exemplu 2,0 ml/25 kg greutate corporală). Dacă este necesar, o a doua doză de meloxicam poate fi administrată după 24 de ore. Se recomandă administrarea unei a doua injecții într-un alt loc, deoarece toleranța locală a fost evaluată doar după o singură injecție. A se evita introducerea de factori contaminanți în cursul administrării.

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Biocan Novel DHPPi/L4

  Biocan Novel DHPPi/L4, liofilizat și diluant pentru suspensie injectabilă pentru câini. Ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!